Család

Vajdasági magyarok küldtek K-vitamint a hódmezővásárhelyi babáknak

Egy kis vajdasági település 35 újszülött első ellátására elegendő Konakiont jutatott el egy gyermekorvosi rendelőbe.

Mint ismeretes, hetek óta hiánycikk Magyarországon a kisbabáknak beadandó K-vitamin-készítmény, a Konakion. Májusban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 5000-5000 dobozzal hozatott be külföldről a gyerekek, illetve felnőttek számára beadható szerből, ám ez a mennyiség messze nem fedezte a szükségleteket.

A héten aztán kiderült, az OGYÉI további 58.200 doboz K-vitamin behozatalát engedélyezte külföldről öt nagykereskedőnek. Míg azonban korábban a Konaikon vényre 364 forintba került, most várhatóan ennek mintegy tíszeresét, 3290 forintot kérnek majd érte, de még támogatással is 2845 forintba fog kerülni. 

csecsemő vitamin konakion

A kép illusztráció! (iStock)

A hiány hírére egy kis vajdasági település, Ada lakosai összefogtak, és hét doboz Konakion injekciót küldtek Hódmezővásárhelyre.

„A minap belépett a gyermekorvosi rendelőnkbe egy fiatalember és egy kis csomagot adott át az asszisztensnőnek, azzal az üzenettel, hogy szeretettel küldik a vásárhelyi születendő babáknak a Vajdaságból, az Adához tartozó Moholról a csomag tartalmát. A gyógyszertári reklámtáskában 7 doboz Konakion (K-vitamin) injekció volt, dobozonként 5 adaggal. Ez máris 35 újszülött első ellátására elegendő!” – számolt be a történtekről Facebook-oldalán a rendelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top