Család

Szuperhősként vetődött a medencébe az apa, hogy megmentse kisfia életét

A kisfiú egyik pillanatról a másikra merült el a család medencéjében. Édesapja gyors reakciója mentette meg az életét.
apa medence életmentés videó

A floridai Passavanti család aznap egy kellemes, nyugodt délutánt készült eltölteni a családi házuk hátsó udvarán. Álmukban se gondolták volna, hogy a következő pillanatban egyikük életveszélybe kerül, a családfő pedig a szó szoros értelmében szuperhőssé változik, hogy megmentse.

Pedig ez történt. A ház biztonsági kamerái által rögzített felvételből kiderül, a baj akkor történt, mikor a család legifjabb tagja, az egyéves Rocco besurrant a medencét körülvevő biztonsági kerítés mögé. A kedvenc labdájáért ment, ami történetesen békésen lebegett a medence vizén.

Csakhogy az aprócska Rocco nem érte el, és miközben nyújtózott-nyújtózkodott, hogy megszerezze a labdát, belepottyant a medencébe, és azonnal elmerült. Édesapja villámgyors reflexei mentették meg az életét: Albert ugyanis, ahogy meglátta, hogy kisfia a medencébe zuhan, azonnal utána vetette magát, méghozzá egy, a szuperhősöket is megszégyenítő mozdulattal.

A WPTV csatornájának nyilatkozva Albert elmondta, egy pillanat gondolkodási ideje sem volt, mikor meglátta, hogy baj van. „Azonnal szuperhős üzemmódba kapcsoltam, és már szaladtam is, hogy kimentsem” – nyilatkozta az apa. A csatorna az esettel kapcsolatban megszólaltatott egy szakértőt is, aki elmondta, bár kétségtelenül látványos az, amit az apa tett, a bátor ugrásnak könnyen lehetett volna baleset, szélsőséges esetben akár fulladás is a vége. „Persze, ha a gyereke veszélyben van, egyetlen szülőnek sem lehet megtiltani, hogy aszerint cselekedjen, amit a legjobbnak lát” – mondta Anna Stewart, majd hozzátette, gratulál az édesapának a mozdulathoz és a bátorságához is.

Nyitókép: WPTV

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top