Család

Megalázták az anyát a szülőtársai, mert sokallta az ovis ajándékpénzt

Durván kiközösítette a többi szülők azt az anyát, aki sokallta az óvodai ajándékpénzt.

Az év végén az óvó nénik ajándékot kapnak a szülőktől, amit – ismerjük el – nagyon meg is érdemelnek. Ez szinte a világ minden táján szokás. Mint ahogy az is elterjedt, hogy a szülők nem külön-külön vesznek kis ajándékokat, hanem összedobják a pénzt egy nagyobbra. De igazából mégis a gesztus a lényeg és nem az ajándék anyagi értéke. Ám mégis ilyenkor szoktak következni a problémák, mert a leginkább szervezkedő anyukák általában nem a legegyüttműködőbbek vagy -empatikusabbak. Ez történt most is.

A szülők csoportjának szószólói kitalálták, hogy mindenki 40 fontot, azaz átszámítva 14.400 forintot adjon be a közösbe és abból majd megveszik az ajándékokat a 6 óvó néninek. Egy anyuka azonban sokallta az összeget és meg is indokolta mindezt a szülők WhatsApp  csoportjában. Őszintén elmondta, hogy egyszerűen nem tud most kifizetni ekkora összeget, mert akkor nem marad pénze a számlákra. Három másik anyuka mellé is állt, a csoport vezetője azonban nem volt megértő.

Fotó: illusztráció, iStock

A kínos helyzetbe került anya ezek után személyesen a főszószólóval próbált beszélni és adott is neki 25 fontot, hozzátéve, hogy sajnos ez a maximum, amit ki tud fizetni. Azonban a másik anyuka ezt nem fogadta el, mondván, nem fair a többi szülővel szemben, akik többet fizetnek. Később pedig közölte vele, hogy váljon ki a csoportból. „Nem gondolom, hogy te rosszabb vagy, mint mi, de vegyél külön ajándékot” – mondta.

Szomorú, hogy ilyen megtörténhet.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top