4 hiba, amit a férfiak elkövetnek az ágyban

Olga | 2019. Július 02.
Nem arról van szó, hogy mennyire jó egy pasi az ágyban, hanem arról, milyen gondolatai vannak szex közben.

Laurie Watson szexterapeuta már 27 éve dolgozik a szakmájában, amit ő nem tud a felnőttek szexuális életéről, az valószínűleg nincs is. A páciensei problémái alapján már leszűrte a legfontosabb tanulságokat, hogy általában mi okoz gondot a párok szexualitásában. Nem azzal van a baj, hogy a férfiak ne tudnának eleget szexről, trükkökről, női testről, hanem általában a gondolatok között kell keresni a problémát.

Milyen hibás gondolatmenetet követnek a férfiak, ami gondot okozhat a szexben?

1. „Nem akar szexelni velem, biztos már nem tetszem neki”

Ha a nőnek épp nincs kedve, vagy valami miatt huzamosabb ideig alacsonyabb a libidója, akkor a férfi ebből azt szűri le, hogy már biztos nem vonzódik hozzá a nő. Azért van ez, mert a férfi számára a vonzalom szinte rögtön érezhető fizikai szinten, sok esetben már annyi elég neki az erekcióhoz, hogy meztelenül meglátja a párját.

A nőnél ez másképp működik, ha lát egy vonzó férfit, nem áll hadrendbe rögtön az összes nemi szerve, hogy szexeljenek. Fizikai reakciót nem vált ki a nőből a meztelen férfi látványa, a vágy nála az emlékekből, képzeletből és fantáziából tevődik össze. Ha tehát egy férfi el akar csábítani egy nőt, sokkal inkább az intellektusára, mint az érzékszerveire kell hatnia.

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

2. „Nem jól csinálok valamit, mert ilyen hosszú ideig tart, hogy felizgassam”

A nő is szeretne azonnal felizgulni, de általában a pszichéje ezt megakadályozza, és sokkal több idő kell neki előjátékkal ahhoz, hogy elengedje magát teljesen. Ettől viszont a férfi azt gondolja, biztos vele van a baj, hiszen az ő fogalmai szerint a felizgulás egy gyorsabb folyamat. Ha a nő ilyenkor megérzi a férfi frusztrációját, akkor pedig még nehezebben engedi el magát, így egy öngerjesztő körbe kerülve akár kútba is eshet az együttlét.

3. „A jó szex a hosszú erekción múlik”

A szakemberhez sok olyan férfipáciens érkezik, aki az erekció miatti aggodalommal gyilkolja le a hangulatot szex közben. Ilyenkor annyira koncentrál a saját teljesítményére a férfi, hogy megfeledkezik a nőről közben, amit persze megérez a nő is. A terapeuta szerint erre az egyetlen jó megoldás a nyílt kommunikáció a párok között, illetve az orális szex sűrű gyakorlása is jót tehet a kapcsolatnak.

4. „Gyorsan térjünk a lényegre”

Mivel a férfi számára a nemi szerv stimulálása a legfontosabb, ezért gyakran azt gondolja, hogy ugyanerre van szüksége a nőnek is. Pedig a nőnél a pszichológiai felkészülés elengedhetetlen, és ha rögtön a lényegre tér a férfi, például a konyhában, mosogatás közben hirtelen be akar nyúlni a nő bugyijába, akkor akárhány éve is házasok, a nő letámadva érezheti magát. Inkább több időt kell szánni a csókokra és simogatásokra, ha a férfi a megfelelő hatást szeretné elérni, és mindkét fél számára kielégítő szexuális együttlétet kíván a társával.

Exit mobile version