Család

Londonba menekült, az életét félti a dubaji hercegnő

Komoly diplomáciai probléma is adódhat az ügyből.

Londonban bujkál, és félti az életét Haya bint al-Huszein miután megszökött férjétől, Mohamed al-Maktum sejktől, a dubaji uralkodótól.

Haya a 69 éves milliárdos sejk hatodik felesége, aki prominens személyek, köztük a brit királynő társaságában is mutatkozott már, például az ascoti derbin. Al-Maktum ugyanis versenyló istálló tulajdonos is.

Haya bint al-Huszein és férje, Mohamed al-Maktum sejk 2014-ben (Fotó: Getty Images),

Az egykori jordániai uralkodó lánya, mostani hercegnő a briteknél végezte az egyetemet, majd később a sejk hatodik és legfiatalabb felesége lett.

Haya nemrég megtudta, hogy a sejk egyik lányát akarata ellenére hurcolták vissza Dubajba. A hercegnő korábban férjének hitt, aki azt mondta, a lány veszélyben volt, és megmentették. Mostanra szerzett bizonyítékot arra, hogy Sheikha Latifa el akart szökni zsarnok apja elől, és akarata ellenére vitték vissza. Haya kiállt a lány jogai mellett, ez viszont, elmondása szerint, veszélybe sodorta az ő életét is, ezért Németországba szökött, majd onnan Londonba ment.

Haya állítólag most a Kensington Palace Gardensben él. A BBC megkereste a brit követséget, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy nem akarnak két személy vitájába belefolyni. Az ügy azonban komoly diplomáciai gondot is okozhat, nem csak a britekkel, de Jordániával is.

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top