nlc.hu
Család

Baba született egy Wizz Air gépen

Hihetetlen: baba született egy Wizz Air gépen, útban London felé

A Wizz Air Amman - London járatán nem mindennapos dolog történt.

Baba született a Wizz Air légitársaság Amman-London járatán, méghozzá úgy, hogy egy, véletlenül a gépen utazó orvos, Dr. Hassan Khan vezette le a szülést, szombaton kora reggel.

Dr. Khan nyaralásról utazott vissza barátaival

Jordániából, amikor a légiutas-kísérők feltették a kérdést: van-e orvos a gépen? Az Essex megyei Basildon kórházában dolgozó 28 éves orvos látta, hogy megindult a szülés: a pilótafülke előtt a padlón heverő nőnek már a magzatvize is elfolyt – írja a BBC.

„Elmondtam a légiutas-kísérőknek, hogy milyen felszerelésre van szükségem – beleértve az újszülött méretű oxigénmaszkot, a köldökzsinór elszorítót és a sztetoszkópot –, amik közül persze semmi nem  volt a repülőn”

– mondta Dr. Khan, aki csupán törölközőt kapott segítségül a szülés levezetéséhez.

“Elég stresszes volt. Csak azután jöttem rá, hogy mekkora dolog történt, miután lenyugodva végiggondoltam az egészet.”

Az angolul nem beszélő jordán nő, akinek így a szüléshez tolmácsot is kellett keríteni, végül egészséges kislányt szült. Dr. Khan korábban szerencsére

forrás: Dr. Hassan Khan

forrás: Dr. Hassan Khan

vett már részt újszülött újraélesztésében is,

így azt akkor sem esett kétségbe, amikor az újszülött „kicsit kék” lett – így a baba most teljesen egészséges.

A légiutas-kísérők azt mondták Dr. Khannak, hogy ez a baba csupán a hetvenötödik ember, aki utasszállító repülőgépen jött a világra. A sikeres szülést követően a Wizz Air gépe a dél-olaszországi Brindisi repterén landolt, ahol a 38 éves nőt és kislányát kórházba vitték.

“Bár a kitérő miatt elkéstem a műszakból, szerencsére az egész kórház hallani akarta a teljes sztorit” – mondta a négy éve praktizáló Dr. Khan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top