nlc.hu
Család

Szívátültetett nő szült egészséges gyereket Kisvárdán

Először született Magyarországon gyermeke nőnek, szívátültetés után

A szülés természetes úton zajlott le, a szívátültetés után tizenöt évvel.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapjának hírei közt számolt be arról, hogy Magyarországon első ízben született gyermeke szívátültetés műtéten átesett nőnek. A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) tizenöt évvel ezelőtt kapott új szívet az az ifjú hölgy, aki nemrég egészséges újszülöttnek adott életet. A GOKVI orvosi csapata így egyetlen szívtranszplantációval két életet is megmentett.

Először született Magyarországon gyermeke nőnek, szívátültetés után

A GOKVI munkatársai is izgatottan várták

a baba érkezését, az eredeti forgatókönyv szerint a kismama az Intézet szülészetén akarta világra hozni gyermekét. A baba azonban már Kisvárdán megszületett a Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán, ahol a GOKVI munkatársainak telefonos konzultációja mellett,

természetes úton zajlott le a szülés.

Édesanya és gyermeke ezután mentővel a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe érkezett, ahonnan további vizsgálatok után, néhány nap elteltével komplikációmentesen, egészségesen távozhattak. Édesanyáról és babájáról itt láthatsz fotót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top