Család

Így legyen lányod vagy fiad

Mitől függ, hogy valaki fiúnak vagy leánynak születik? Sokszor felmerül az a tézis, hogy a nők többségben vannak, sőt olyan bizarr elképzelések is benne vannak a köztudatba, mint: egy nőre hét férfi jut, annyival többen vannak. Lássuk a valóságot és, hogy ezt mivel tudjuk befolyásolni leendő szülőként.

A KSH előrejelzései szerint Magyarországon a népesség további folyamatos csökkenése várható. A kutatóintézet legutóbbi, 2015-ös népesség-előreszámítás eredményei szerint az alapváltozatban 2060-ban várhatóan 7,9 millió lesz Magyarország népessége, és néhány százezerrel kevesebb férfi lesz, mint nő, ami nem meglepő, hiszen születéskor sem egyenlő a fiúk és lányok aránya – százöt kislányra száz kisfiú jut.

A két nem körülbelül egyensúlyban van mindenhol, minimális ingadozás jellemzi csak. A világban ezer férfira, megközelítőleg kilencszáz, ezeregyszázötven nő jut, ez az arány csak rendkívüli társadalmi beavatkozás hatására borulhat fel, ilyen a születésszabályozás vagy a háborúk. 

7 715 091 291 a Föld pillanatnyi lakossága, mire ezt a sort elolvassuk, már növekedett. A föld eltartóképessége kezd maximálisan kihasználttá válni. Mindettől függetlenül szaporodni szeretnénk, és a genetikusokat minden ötödik család azzal keresi meg, hogy fiút szeretne, vagy éppen lányt. Sokan tudatosan igyekeznek befolyásolni születendő gyermekeik nemét. Felfoghatatlan, hogy miért született olyan szigorú szabályozás, ami tiltja az efféle befolyásolást, hiszen az abortusz megengedett a terhesség tizenkettedik hetéig, egy tizennyolc éves szabadon dönthet arról, hogy a művi meddőséget választja, vajon miért nem lehet egy olyan beavatkozást engedélyezni, amely pozitívan befolyásolná a szülési kedvet? Mert ugyan ki nem vágyna egy kislányra két fiú mellé? És lehet, hogy csak ezért nem vállalnak harmadik gyereket, mert nem biztos, hogy lány lesz.

újszülött

Fotó: Pexels

Így legyen fiad vagy lányod!

Van néhány, genetikusok által is elismert házi praktika, melyek bevethetőek, amennyiben befolyásolni szeretnénk a születendő gyermekünk nemét. Mivel a y-kromoszómával rendelkező ivarsejtek fürgébbek, ezért állítólag ha pontosan tüszőrepedéskor végzünk szaporodási gyakorlatokat, akkor nagy eséllyel ők fognak célba érni, viszont mivel a lányok lassabbak, de strapabíróbbak is, ezért, ha lányt szeretnénk szexeljünk a tüszőrepedés előtti napokban – maximum negyvennyolc órával a tüszőrepedést megelőzően. Mivel a hímivarsejtek nem bírják a savas kémhatást, ezért aszerint kell lúgosítani vagy savasítani a hüvelyflórát, amilyen nemű gyereket szeretnénk.

Ha kiscsajt, akkor savasíts, egy liter vízhez keverjünk egy evőkanál ecetet, ezzel irrigálj és harminc percen belül szeretkezzetek. Amennyiben fiút akarunk a világra hozni, akkor lúgosítani kell, egy liter vízhez keverjünk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, ezzel öblögessünk, és fél órán belül fejezzük be a szexuális aktust.

Egyéb módszerek

A Bébilapon található egy érdekes táblázat, amely azt mutatja meg, hogy mikor kell szerelmeskedni ahhoz, hogy bizonyos nemű gyermekünk szülessen. Pontosabban azt, hogy ha egy bizonyos napon szerelmeskedünk gyermeknemzés céljából, akkor milyen nemű babánk lehet. Sajnos ez sem tuti, de az egyezési arány hatvanhét százalék feletti. Nyilván csak és kizárólag megfigyeléseken alapul ez a „tudomány”, hiszen az elméletet a XIII. században írték le.

A Proceedings of the Royal Society című folyóiratban megjelent tanulmány szerint amennyiben a fogantatás időszakában magas kalóriatartalmú táplálékot eszünk, akkor nagyobb valószínűséggel lesz fiú gyermekünk. A magas kalóriabevitelt folytató nők ötvenhat százalékának született fia, míg a kevés kalóriát fogyasztó csoportban csak negyvenöt százalék volt a fiú csecsemők aránya. Azzal, hogy mit eszünk, befolyásolhatjuk a petesejt túlélési esélyét. Evolúciós történelmünk során az ínséges időszakokban több lánygyermek született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top