Család

Az apa után a fia is szörnyű balesetet szenvedett

A 24 éves Dénes élet-halál között lebegett, most gyógytornász foglalkozik vele. A szülők vágya, hogy fiuk egyszer önállóan is ellássa magát.

Néhány év különbséggel apa és fia is szörnyű balesetet szenvedett. A családfő 2010-ben munkahelyi balesetben veszítette el jobb karját. Fia 5 évvel később frontálisan karambolozott egy másik autóval. Sokáig éber kómában volt, most próbál felépülni – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A bükkábrányi család most speciális, körülbelül 900 ezer forintos kerekesszékre gyűjt, mert az egészségbiztosító nem támogatja azt az eszközt, ami szerintük segíthetné fiuk felépülését. A szerkezet óriási segítség lenne a szülők szerint – így nem kellene az anyának mozgatnia folyamatosan a fiút –, de sajnos nem rendelhető meg társadalombiztosítással. A család a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz fordult segítségért, ott azonban elutasították a kérést, mert szerintük a speciális kerekesszék a fiú állapotában nem indokolt. Helyette egy egyszerűbb, elektromos kerekesszéket ajánlottak.

A családban az anya maradt az egyedüli pénzkereső, mivel karját vesztett férje nem tud dolgozni. „Most úgy érezzük a férjemmel, hogy nemcsak anyagilag fogytunk el, hanem az erőnk is” – nyilatkozta.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top