Család

4 éve kis híján meghalt a Balatonban, most négy nap alatt körbejárta

Mindezt ráadásul kerekesszékkel.
4 nap alatt körbejárta a Balatont kerekesszékkel

Noha négy éve éppen a Balatonnál, egy rosszul sikerült fejes miatt sérült meg annyira súlyosan, hogy kerekesszékbe kényszerült, Borsodi Bence soha, egyetlen pillanatra sem haragudott a magyar tengerre. Ahogy azt a likebalaton.hu oldalnak elárulta, nem a Balaton tehetett arról, ami vele történt.

A kertészmérnökként dolgozó, kerekesszékkel is irigylésre méltóan aktív életet élő Bence a közelmúltban négy nap alatt körbejárta a Balatont, amiről nemrég csodaszép fotó is készült. „Mindig is nagyon szerettem feszegetni a határaimat. Korábban biciklivel már volt egy egynapos Balaton-kör egy barátommal, 2018-ban pedig körbetekertük a Velencei-tavat is. Tavaly nyáron három nap alatt sikerült megkerülni a Fertő-tavat; mikor beértünk a célegyenesbe, már tudtam, hogy idén a Balaton következik.”

A fiatal srác a lapnak elárulta, Révfülöptől Fűzfőig volt a táv legnehezebb része. Mint mondta, nem számolt annyi emelkedővel, amennyi végül volt. „Ez a szakasz a második napon, már nem annyira pihenten kihívásokat tartogatott” – vallja be Bence, aki elmondta azt is, az út legnagyobb szépsége számára az volt, hogy megbizonyosodhatott arról, ha valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.

A fiatal kertészmérnök következő terve, hogy beszerez egy handbike-ot, és jövőre azzal indul útnak ismét. Akkor egyetlen nap alatt szeretné körbekerülni a Balatont.

Olvass még többet a Balatonról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top