Család

Nővére 3 éve megszervezett esküvőjét akarta lenyúlni

Az esküvőszervezés stresszes feladat, viszont ez senkit nem hatalmaz fel arra, hogy elvegye egy másik ember nagy napját. Nem így volt ezzel egy fiatal nő, aki nővére esküvőjére pályázott.

A különös történetet a Redditen írta meg egy Deedesai nevű nő. Elmesélte, hogy vőlegényével nyolc éve vannak együtt, és három éve jegyben járnak – azóta szervezik esküvőjüket is. Mint magyarázta, azért nem került sor hamarabb a nagy napra, mert először a PhD-képzését szerette volna befejezni. Ettől függetlenül a dátumot kitűzték és az álomhelyszínt is lefoglalták ez év szeptemberére.

Történt azonban, hogy nemrég egy családi sütögetésen Deedesai szintén már eljegyzett lánytestvére bejelentette, hogy babát vár. Az örömhír közlése után viszont nem várt fordulatot vett a beszélgetés: a nő ugyanis azt is felvetette, hogy szeretné, ha nővére átadná neki a lefoglalt időpontban a saját esküvői helyszínét, mert neki nagyobb szüksége van rá, várandósan ugyanis túlságosan megerőltető lenne a menyegző megszervezése.

Deedesai elmondása szerint megszólalni nem tudott meglepettségében, és érezte magán a tekinteteket, illetve azt, hogy mindenki arra vár, hogy átadja testvérének saját esküvőjét, de természetesen nem hagyta magát. Ezzel azonban kivívta családja haragját, többek között édesanyja is nekiesett, nem értette, hogy ha három évet várt, akkor most pár hónap mit számítana még.

Most a családom azzal fenyeget, hogy nem jön el az esküvőnkre, mert én önző vagyok, és a a baba miatt a húgomnak inkább szüksége van rá, mint nekem”- mesélte Deedesai.

A Reddit-kommentelők többsége viszont nem osztotta a család álláspontját, és az esküvőjét védő pár mellé álltak.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top