Család

Majdnem halálra verték az apát, mégis ő kerülhet börtönbe

Egy brit férfit félholtra vertek Thaiföldön, de harcolás miatt neki kell felelnie.

Börtönbüntetés fenyeget egy brit apát, akit májusban majdnem halálra vertek egy thaiföldi faluban. Luke Thornton thai feleségét látogatta meg, és a helyi barátaival leültek Pai falujában az utcán iszogatni. Ekkor három motoros fiatal beléjük kötött, és 40 percen keresztül ütötték-vágták a 38 éves családapát.

Állítólag még egy szöges bottal is ütötték, a férfi pedig többször elvesztette az eszméletét. Amikor arról beszéltek a támadók, hogy mit csináljanak a testével, már a túlélésről is lemondott. Végül egy hotelbe tudott bemenekülni, ahol azonnal mentőt hívtak hozzá.

Eltört a koponyacsontja, az orra és az ujjai, rengeteg helyreállító műtétet végeztek rajta. A látását alig tudták megmenteni: egy ideig még a szemgolyóját is kivették, ideiglenesen egy szilikonból készült szemet kapott, majd visszatették a szemét, így visszanyerte a látását. A műtéti költségek elérték a 7500 fontot, több mint 2,7 millió forintot.

Ám hiába épült fel többé-kevésbé a brutális támadásból, a rémálom nem ért véget: letartóztatták, és harcolás miatt akarják felelősségre vonni. Egyelőre azt sem tudja, pontosan mivel vádolják, mert az ügyvédje nem beszél angolul, de szerinte szó sem volt harcról. Kifizették érte a 350 ezer forintos óvadékot, de bevonták az útlevelét, így a gyerekeihez sem tud hazautazni Angliába.

A férfit 3,5 millió forintnak megfelelő bírsággal, de akár börtönnel is sújthatják.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top