Család

A hátsó ülésen aludt a gyerek, amikor villám csapott az autóba

Az autó elektronikája tönkrement, de a család épségben megúszta az ijesztő kalandot.

Az M60-as autópályán hajtott a férfi, nyolcéves kisfia a kocsi hátsó ülésén aludt – írja az RTL Klub weboldala. A családapa látta, hogy a távolban villámlik, arra azonban nem számított, hogy testközelből tapasztalhatja meg az égi jelenséget.

Hirtelen hatalmas robajt hallott, az autó pedig leállt, érzékelhető volt, hogy az elektromos rendszerek sem reagálnak. A férfi a leállósávba húzódott, majd kiszállt megnézni, hogy mi történhetett.

Ekkor vette észre, hogy a villámcsapás még az autó antennáját is letépte.

A férfi értesítette a rendőrséget, a diszpécser alig akarta elhinni, hogy a kisfiú ez idő alatt békésen aludt a kocsiban. Az RTL videójából az is kiderült, hogy az apuka nem ismerte a Faraday-kalitka jelenségét, vagyis azt, hogy az autó fém karosszériája hogyan mentette meg életüket a villámcsapástól.

A rendőrök útnak indultak, közben azonban az autó is füstölni kezdett, ezért az apa gyorsan kimenekítette a gyereket a járműből. A kocsi órái még most is abban a pozícióban vannak, mint a villámcsapás pillanatában.

Szerencsére apa és fia egy kis esőt leszámítva ép bőrrel megúszta az ijesztő kalandot.

Ha viharba kerülsz, az autóban ülve biztonságban vagy a villámoktól (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top