Család

Napi másfél liter kávét iszik a 14 hónapos kislány

Hat hónapos kora óta kávéval táplálják a szülei, mert nincs pénzük tápszerre.

Naponta másfél liter kávét iszik egy 14 hónapos indonéz kislány. Hadijah Haura hat hónapos kora óta kap kávét, mert fiatal szülei annyira szegények, hogy nem tudnak venni tápszert vagy tejitalt.

Bár a szülőket figyelmeztették, hogy a kávé egyáltalán nem megfelelő táplálék egy kisbabának, egyelőre úgy tűnik, nincs semmilyen egészségügyi problémája, és a növekedése is megfelelő.

Ennek ellenére a szülők kitartanak a kávé mellett, már csak azért is, mert a gyerek már annyira hozzászokott, hogy képes hisztizni, ha lefekvés előtt nem kap kávét. Ha pedig nem adnak neki, egyszerűen képtelen elaludni.

A kislányról szóló hírek hatására a helyi egészségügyi hatóság meglátogatta a családot, és tejet, illetve ennivalót vittek a gyereknek. Ismét figyelmeztették a szülőket, hogy ne adjanak kávét a kislánynak, mert a koffein és a cukor súlyos problémákhoz vezethet.

A gyerek alultáplálttá válhat, a koffein pedig erős stimuláns, különösen az öt év alattiaknál. A szülők elismerték, hogy néha a gyerek késő estig ébren van, és játszik.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top