Család

Szülés közben halt meg egy koszovói riporter Budapesten

Harmadik gyerekének szülése közben elvérzett a kórházban.

A diplomata férjével Budapesten élő Ardita S.-nél szülés közben léptek fel komplikációk. Az egyik budapesti kórház főigazgatója a Blikk kérdésére megerősítette a hírt, a személyiségi jogok védelme miatt azonban nem árult el további részleteket.

A lap úgy tudja, Ardita S. elvérzett a műtőben. Nevük elhallgatását kérő kórházi forrásaik szerint a kóros vérzés leggyakoribb oka a szülés, illetve császármetszés utáni visszamaradt lepényrész, vagy egyszerű méhizomrenyheség. Ritkább a korai lepényleválás és az elöl fekvő méhlepény, különösen ritka pedig a benőtt méhlepény és a magzatvíz-embólia. A heveny véralvadási zavar önállóan is kialakulhat, és halált okozhat akkor is, ha az orvosok mindent megtettek a betegért – találgattak az eshetőségek közül.

Illusztráció: iStock

Ardita S. hazájában ismert televíziós riporternek számított. Ngadhnjim Kastrati, a koszovói állami csatorna, az RTK főigazgatója közleményben jelentette be kollégájuk váratlan halálát. „Mély szomorúsággal értesültünk a hírről. Ardita halála nagy veszteség a koszovói rádió és televízió számára, mert a rábízott feladatokat nemcsak kifogástalanul elvégezte, de példaértékű volt a szakma iránti szeretete is” – nyilatkozta munkatársáról a főigazgató.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top