nlc.hu
Család
Elképesztő fürdőszobát építettek a beteg kislánynak

Elképesztő fürdőszobát építettek a beteg kislánynak

Édesanyja szerint a diszkófényekkel felszerelt fürdőszoba és LED-es masszázskád sokat segíthet a kislánynak.

Az ötéves Ailey Wales ritka genetikai rendellenességben, Wolf-Hirschhorn szindrómában szenved, nem tud verbálisan kommunikálni, sétálni és játékokkal játszani.

A kislány lemaradt a kognitív fejlődésben, ezért nem tudja, milyen játékok valók neki, és azzal is gondja van, hogy megfogja őket.

Édesanyja, a 25 éves Shannon hallott a szenzoros fürdőkádakról, ami segíthetne lányának az érzékeinek fejlesztésében. A család azonban nem tudta megengedni magának a speciális fürdőkádat, ezért adománygyűjtésbe kezdtek.

Össze is jött 10 ezer font, 3,74 millió forint a felújításra, szeptember 20-án pedig elkészült a kislánynak tervezett fürdőszoba. A masszírozós fürdőkádban LED-világítás van, a mennyezetre diszkófények kerültek, amelyek szinkronban világítanak a hangfalakból szóló zenével.

Az egész földszinti fürdőszoba Ailey igényei szerint lett kialakítva, ahol nyugodt körülmények között kedvére kikapcsolódhat és pancsolhat. Imádja a buborékokat, a hidromasszázs pedig jót tesz az izmainak.

Mindez pedig nemcsak a kislány, hanem a szülei életét is könnyebbé tette, akik így könnyebben gondját viselik a gyereknek.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top