Család

Limonádéárusítással elképesztő mennyiségű pénzt gyűjtöttek gyerekek a gyerekkórháznak

Szívmelengető összefogás.

Közel 36 millió forintnak megfelelő dollár gyűlt össze a Cincinnati Children’s Hospital gyerekkórháznak, miután kisgyerekek Instagram-posztja elterjedt az interneten.

Hillary Weidner és Amanda Zerbe gyerekei összeálltak, hogy limonádés standot állítsanak fel. Az akcióval 148 dollárt kerestek, amit a két család egyöntetű szavazatával a cincinnati gyerekkórháznak adományoztak. Azért pont nekik, mert Hillary legidősebb gyereke, Beatrice májtranszplantáción esett át, amihez édesanyja volt a donor, és amit a kórházban végeztek.

Fotó: Instagram

A két család szerette volna, ha több pénz jut kutatásra, hogy sok gyereknek ne kelljen megfelelő donorra várni. Hillaryéknek szerencséjük volt, mert anya és lánya kompatibilisek voltak.

Hillary csinált egy óriási csekket a 148 dollárról, és a gyerekek el is vitték a kórházba. Az adakozásról készült egy Insta-fotó, ami pillanatok alatt elterjedt a neten, és sorra érkeztek az adományozok. Így gyűlt össze csaknem 36 millió forint a kórháznak.

(via)

(Kiemelt kép: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top