Család

Kitették az otthonából, videóüzenetben kéri a polgármestert, hogy engedjék haza

Az idős férfit lakbérhátralékra hivatkozva lakoltatták ki budafoki lakásából, pedig túlfizetése volt. Most átmeneti szállón él.

Videóüzenetben kéri egy kilakoltatott idős férfi a budafoki önkormányzattól, hogy engedjék haza a lakásába – írja a hvg.hu. A 79 éves Halmai Károlyt júliusban lakbérhátralékra hivatkozva tették ki az otthonából; azóta is átmeneti szálláson él, pedig mint később kiderült, túlfizetése volt.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI / Varga György)

Károlyt – a lakáskiürítési per eredményét meg sem várva – egy hajléktalanszállón helyezték el. Szeptemberben a budafoki képviselőtestület elfogadott egy határozatot az ügyében, amely felveti, hogy jogsértések történhettek, és egyben felszólította a polgármestert „a Családsegítő Szolgálat és a Vagyongazdálkodási Iroda eljárása kapcsán felmerült hibák és visszaélések feltárására, az ügy átfogó kivizsgálására és – annak eredményére tekintettel – a törvényesség helyreállítására” – írja A Város Mindenkié (AVM) csoport.

A vizsgálat határideje október 4-én lejárt, az AVM szerint az lenne a méltányos, ha a férfit visszaengednék a lakásába. Károly videóüzenetben mondta el, hogy fogytán a türelme, szeretne visszamenni a lakásába, és ott élni: „ameddig élek”.

„A Város Mindenkié csoport álláspontja szerint egy újabb vizsgálat nélkül is egyértelmű, hogy az önkormányzat akkor járna el helyesen, méltányosan és jogszerűen, ha azonnal lehetővé tenné a hajléktalanná tett idős úr számára, hogy visszaköltözzön az otthonába, rendezné a bérleti jogviszonyát, és az otthonában biztosítaná számára mindazt a segítséget, amire a korára és egészségi állapotára szüksége van. Különösen felháborító volna, ha a vizsgálatot az önkormányzat nem jóhiszeműen, hanem csak időhúzás céljából vállalta volna magára” – érvelt közleményében a szervezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top