Család

Emeletes luxuskamionba költözött a hattagú család

A másfél millió font értékű luxus-szuperkamiont az ausztrál SLRV Expedition Vehicles nevű cég építette egy helyi nyolctagú család számára, hogy utazhassanak Ausztrália-szerte. A luxuskaraván egy fura ötvözet, amely félúton van a kamion és a lakókocsi között.
kamion teherautó

A család arra kérte a céget, hogy készítsenek számukra egy guruló apartmant. A mérnökcsapatot vezető Warwick Boswerger elmondta, ilyen technikai kihívással még sosem találkozott korábban, ennek ellenére lelkesen álltak a projekthez.

Ahogy a történetről beszámoló Unilad videójában is látható, a luxuskamion belülről pont olyan, mint egy igazi, jól felszerelt otthon, mosógéppel, 10 ággyal, tökéletesen berendezett konyhával, étkezővel, fürdőszobával, de még lounge része is van az apartmannak.

Warwick azt is elárulta, a családnak az volt a kívánsága, hogy a jármű mindenhova elvigye, szolgálja őket, akár a semmi közepén is önellátóak lehessenek. A masszív, kerekeken guruló házat végül sikerült ilyenre megépíteni.

Warwick hozzátette: a tulajdonos azt kérte, hogy a klíma, a hűtő-és a fűtőrendszer is profi legyen a különleges lakóautóban, mind az emeleten, mind a földszinten. Mivel hat gyermek van a családban, ez azt jelenti, hogy sokat főznek és a tisztálkodásra alkalmas helységeknek is kellett a hely.

Az is kiderült, hogy az autót egy sajátos akkumulátorrendszer működteti, ami többek között akkor töltődik, amikor halad a jármű. A tetőn pedig egy napelem található, ami gyűjti az ausztrál nap fényét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top