Család

Ettől a képtől minden szülőben megáll az ütő

Két kisgyerek életveszélyben volt egy túra során, de észre sem vették.

A halál torkában volt két gyerek az ausztráliai Victoria államban, és erről egyáltalán nem is tudtak. A család túrázni ment az Eskdale-ben található otthonuk közelében, jól érezték magukat, az édesapjuk pedig készített néhány fotót a kisfiáról és kislányáról.

Amikor aztán a felesége otthon visszanézte a képeket, az egyik láttán megállt benne az ütő: a kisfia lábától néhány centiméterre egy halálos veszélyt jelentő mérges kígyó lapult az úton.

Mutatjuk kinagyítva:

Fotó: Facebook / Snake Catcher Victoria Australia

A kígyót azonban senki sem vette észre a családból, egy kígyószakértő segített nekik a fotó alapján beazonosítani, hogy egy textilmintás barnakígyóról van szó.

A textilmintás barnakígyó felelős a legtöbb kígyó okozta halálesetért Ausztráliában. Bár nagyon veszélyesek, általában kerülik a konfliktust, csak akkor támadnak, ha veszélyben érzik magukat. Két méter hosszúra is megnőhetnek, és meleg napokon meglepően gyorsak.

A kígyószakértő azt írta a kígyó mellett sétáló gyerekekről készült fotóhoz, hogy ez a bizonyíték, a mérges kígyók nem agresszívak, csak tisztelni kell őket.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top