nlc.hu
Otthon

Ilyen hatalmas kígyót talált az ágyában

Belépett a hálóba, és az ágyában a világ egyig legveszélyesebb kígyója hesszelt

Egy ausztrál hüllőgondozót hívtak ki egy queenslandi otthonba, mert egy nő a világ egyik legmérgezőbb kígyóját találta az ágyában.

Zachery Richards, a Zachery’s Snake and Reptile Relocation (Zachery’s Kígyó- és Hüllőelhelyezés) nevű vállalkozásának Facebook-oldalára posztolt fotókat, amelyeken a kétméteres keleti barna kígyó egy maróni nő ágyán nyújtózkodik.

Kígyó az ágyban

A kép csak illusztráció. Fotó: Getty Images

A keleti barna kígyó, amit gyakran közönséges barna kígyóként is emlegetnek, az Elapidae családjába tartozó erősen mérgező kígyók egyik faja. A faj Ausztrália keleti és középső részén, valamint Új-Guinea déli részén őshonos. André Marie Constant Duméril, Gabriel Bibron és Auguste Duméril írta le először 1854-ben, írja a Wikipédia.

„Amikor megérkeztem, ő lakó kint várt rám, én pedig bementem a hálószobába, ahol meg a kígyó volt. Az ajtót egy törölközővel zárta be, hogy ne tudjon kijutni” – mondta Richards a CBS Newsnak. „Kinyitottam az ajtót, és a kígyó ott feküdt az ágyban és engem nézett”.

Richards szerint a kígyó valószínűleg a nyitott ajtón keresztül ment be a meleg elől hűsölni.

„Vagy csak egy szép, kényelmes ágyat akart, ahol aludhat” – mondta viccelődve.

Richards elmesélte, hogy a kígyót egy olyan helyen engedte szabadon, ami jó messze van az ember lakta településektől.

Ausztráliában nem ritkák az ilyen esetek, hiszen Ausztrália ad otthont a világ 25 legmérgezőbb kígyófajából 20-nak, valamint a tölcsérhálós pókoknak, amelyeket a leghalálosabb mérgű pókokként tartanak számon.

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top