nlc.hu
Otthon

Ezek a hatalmas, szőrös pókok még úszni is tudnak!

Hatalmas szőrös pókok lubickoltak egy kerti medencében

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a pókok nem tudnak úszni! Ezek a veszélyes példányok egy medence alján sétálgattak.
szőrös pókot talált a medencében

Egytől is nagyon megrémült volna annak az ausztrál villának a tulajdonosa, aki felfedezte az ízeltlábú vendégeket a medence alján, így azonban, hogy négyen voltak, még jobban elhatalmasodott rajta a félelem.

A News Corp. szerint Lynda Smith egy intenzívebb esőzés után talált rá a pókokra a medencéjében. A Facebookon közzétett posztjában mindenkit arra biztatott, hogy jól nézze meg a vizet, mielőtt fejest ugrik, mert kellemetlen meglepetésben lehet része. 

A hozzáértők szerint ezekkel a mérges példányokkal nem szabad viccelni, mert kifejezetten veszélyesek. Ezt írják róluk: „Némelyik egérpóknak nagyon erős mérge van, ami legalább olyan veszélyes, mint a sydney-i tölcsérhálós póké.” 

Mindenképp biztató, hogy ez idáig kevés súlyos mérgezésről számoltak be, az azonban egyáltalán nem örömteli hír, hogy méretes szájszervével harapni is tud a medencében talált pók.

Egy szakértő azt is kifejtette, hogy órákig képesek túlélni a vízbe esést, mert egészen máshogy lélegeznek, mint mi, emberek. Arra is volt már példa, hogy egy halottnak tűnő példány hirtelen újra életre kelt, ezért nem tanácsos megbízni bennük.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top