Család

3 romantikus film, amit nézz meg a tinilányoddal!

Emlékszel még a kamaszkori szerelemekre, amikor olyan rózsaszín volt minden, hogy majdnem megvakultál?

Ha van legalább egy tinilányod, akkor anyaként nehogy kihagyd a közös romantikus filmnézést, mert kapcsolatépítésre és nagy beszélgetések elindítására is nagyszerű eszköz. Sőt akár a szexuális felvilágosításnak is megágyazhatsz vele, mert a romantikus filmek teret adnak annak, hogy nyíltan kérdezzen a gyerek, ha akar, és hogy a szereplők tetteinek elemzésével elmondd, amit el kell mondani neki a szexről. A következő három romantikus filmet semmiképp ne szalasszátok el, ha tinilányod van!

1. Egy magányos tinédzser

romantikus film tinilány

Részlet az Egy magányos tinédzser című filmből (Forrás: IMDb)

Ez a 2016-os film annyira szeretni való, hogy még én is imádtam nézni felnőttként. Nadine, a főszereplő kissé elveszett lélek, aki természetesen egy rosszfiúba szeret bele, és elkövet mindent, hogy a közelében legyen, ám amikor sikerül megismerkedniük, nyilván kiderül, hogy a srác elég bunkó. De csak semmi pánik, nyilván rátalál a tökéletes fiúra is Nadine, hiszen ez egy film: mégsem köthet ki a főhős egy tapló fickó mellett, hogy tíz év és két gyerek után ébredjen rá, mekkorát hibázott. A film varázsa persze nem ebben az egyszerű sztoriban keresendő, hanem a vicces kis bénázásokban, melyekben magunkra és a saját kamaszkorunkra ismerünk – és amelyekkel a lányunk is képes azonosulni.

2. The DUFF

Részlet a The DUFF című filmből (Forrás: IMDb)

Eléggé tipikus amerikai iskolai történet a 2015-ös film, de nem is ezért ajánljuk, hanem mert szépen foglalkozik komoly kérdésekkel, például az iskolai bántalmazással, a népszerűséggel vagy épp a barátság témájával. A főhőssel könnyen azonosulni tudnak a lányok, hiszen ebben az életkorban nem érzik elég szépnek magukat, és önbizalomproblémáik is lehetnek, amit Bianca figurája jól megjelenít – végül pedig, mondanunk sem kell, hiába nem szépségkirálynő, sem a legnépszerűbb lány az iskolában, ő is rátalál a fehér lovon galoppozó hercegre.

3. Hirtelen 30

Részlet a Hirtelen 30 című filmből (Forrás: IMDb)

Hihetetlen, de a Hirtelen 30 már 15 évvel ezelőtt készült – ennek ellenére azt kell mondanunk, hogy a mai napig képes lekörözni az újabb tinifilmeket. A sztori szerint Jenna, a 13 éves tinilány egy nap harmincévesen ébred fel, hogy sok kaland után ráébredjen: nem éri meg a népszerűség, amire annyira vágyott gyerekként, mert közben elvesztette a legjobb barátját, Mattet. Fontos üzenetet közvetít a film minden tininek arról, hogy az igaz barátokat mindig meg kell becsülni, és nem szabad feláldozni őket a népszerűség kedvéért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top