Család

Mától már nincs kilakoltatás a nyolckerben

A tartozást senkinek nem engedik el, de minden ügyet megvizsgálnak.

Az október 13-i önkormányzati választások kampányában több ellenzéki jelölt is megígérte, hogy leállítja a kilakoltatásokat, ha polgármesterré választják. Budapest VIII. kerületének új, ellenzéki polgármestere, Pikó András a Facebookon jelentette be, hogy találtak arra jogi megoldást, hogy azonnal leállítsák az önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatásokat – derül ki az RTL Híradó riportjából.

„Olyan, mintha megállítanánk a stopperórát, tehát veszünk egy nagy levegőt, és átnézzük az ügyeket. Senkinek sem fogjuk elengedni a tartozását, viszont azt megnézzük, hogy ez a tartozás hogyan alakult ki” – mondta az RTL Híradónak Pikó András. A polgármester arról is beszélt, hogy minden ügyet megvizsgálnak, és aki önhibáján kívül került ilyen helyzetbe, az számíthat az önkormányzat jóindulatára.

A józsefvárosi önkormányzat intézkedése csaknem negyven családot érint az elkövetkező bő két hétben. November 15-től viszont életbe lép a téli időszakra vonatkozó, országos kilakoltatási moratórium.

Magyarországon az elmúlt három évben összesen tízezer kilakoltatás történt.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Pixabay.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top