Család

Magzatvize elfolyása után 10 héttel adott életet a „csodababának”

A fiatal anyuka 10 héttel azután szülte meg kisfiát, hogy elfolyt a magzatvize.

A 24 éves Lauren Middletonnak 26 hetesen ment el a magzatvize a vécén. Azonnal kórházba vitték, ahol az orvosok szokatlan döntést hoztak azért, hogy a magzat minél hosszabb ideig még az anyaméhben fejlődhessen.

„Annyira megdöbbentem, nem is gondoltam, hogy ilyen korán elfolyt a magzatvizem – mondta Lauren, és hozzátette: – Tudtam, hogy a helyzetem nagyon veszélyes.”

Lauren három napot töltött a kórházban, mire hazaküldték, de rendszeresen részt kellett vennie ellenőrzésen. „Hihetetlenül stresszes helyzet volt, mert egész idő alatt aggódtam a csecsemő egészsége miatt.”

A 34. heti vizsgálatok szerint az anyuka egészséges volt, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy a 37. héten indítják csak el a szülést, ami már nem számít korainak. Azonban egy héttel az UH után beindult a szülés, így Lauren a 35. héten adott életet teljesen egészséges kisfiának.

Ám itt a történet még nem ér véget, mert kisfiuk, Archie az újszülött-intenzívre került nehéz légzés miatt. „Egy perc alatt változott meg minden” – mondta el az anyuka. Az újszülöttnél tüdőgyulladást és szepszist diagnosztizáltak, a szülők nem voltak benne biztosak, hogy túléli. Az antibiotikumok azonban megtették hatásukat, így hamarosan az egész család hazatérhetett.

(Mirror)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top