Család

Öt testvért fogadott örökbe, hogy ne kelljen elszakadniuk egymástól

Lamont Thomas egész életét annak szentelte, hogy a szükséget szenvedő gyerekeken segítsen. Most már 12 gyerekes apa.

Egyszerre öt, hat év alatti gyereket fogadott örökbe egy egyedülálló buffalói férfi, hogy a testvéreknek ne kelljen elszakadniuk egymástól – írja a CafeMom.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Lamont Thomas az elmúlt 19 évben nevelőszülőként több tucat szükséget szenvedő gyereket fogadott be az otthonába. Két saját gyereke, Anthony és LaMonica mellé egyszer már öt másikat örökbefogadott, de most – hogy az egyéves Michaelát, a kétéves Majort, a hároméves Nakiát, a négyéves Jamelt és az ötéves Zendayát is magához vette – már 12 gyerekes apának mondhatja magát.

Lamont 2000-ben jött rá, hogy igazi hivatása a bajban lévő gyerekek segítése. „Először a barátaimnak segítettem, akiktől elvette a gyereküket a rendszer – mondta a Good Morning Americának. – Megszereztem a szükséges képesítést, és nevelőszülő lettem. Azóta meg sem álltam.”

A férfi az elmúlt 19 évben több mint harminc gyereket fogadott be hosszabb-rövidebb időre nevelőszülőként. „Az ő háza volt a harmadik nevelőotthonom, de végül igazi otthon lett belőle – mondta róla az első, azóta szintén örökbefogadott nevelt gyereke, a 27 éves Michael Thomas. – Lamont sosem hagyott cserben gyereket. Csak akkor kerültek el tőle, ha kirepültek, vagy visszamentek a szüleikhez.”

Lamont úgy gondolta, hogy öt gyerek után már nem fog újabb kicsiket örökbe fogadni. De amikor megtudta, hogy egyik korábbi neveltjének gyerekeit elvette a gyámügy, és négy különböző családnál szórta szét őket, elhatározta, hogy segíteni fog. „Négy különböző városban kellett élniük, elszakították őket egymástól” – magyarázta.

Nem volt könnyű elérnie, hogy mind az öt csöppséget a nevére vehesse, de végül sikerült, a gyerekek múlt hét óta hivatalosan is „apának” hívhatják őt. „Alig tudtam visszatartani a sírást – mesélte. – Ma is elfutja a szememet a könny, ha arra gondolok, hogy sikerült örökbe fogadnom őket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top