Család

Elárulta titkát a 80 éve boldog házasságban élő pár

Az austini páros, a 106 éves John bácsi és a 105 éves Charlotte még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a tiszteletre méltó teljesítménnyel: decemberben ünneplik tölgylakodalmukat.

A Texasban élő John és Charlotte Henderson együtt 211 évesek, és idén december 15-én ünneplik 80. házassági évfordulójukat, ami nem pusztán szép egyéni rekord, a CNN szerint ők jelenleg a világ legidősebb házaspárja is egyben.

A „fiatalok” még a Texasi Egyetemen találtak egymásra, ahol Charlotte tanárnak tanult, John pedig a focicsapat edzőjeként dolgozott. A jegygyűrűt a nagy gazdasági világválság utolsó évében, 1939-ben húzták egymás ujjára. A hosszú és kiegyensúlyozott házassággal kapcsolatban az a véleményük, a titok, hogy éljünk mértékletesen és mindig viselkedjünk barátságosan a házastársunkkal – árulta el a férj a CNN-nek.

Jelenleg mindketten egy idősek otthonában élnek, és kiváló egészségnek örvendenek, John ma is mindennap edz, aki azzal a rekorddal is büszkélkedhet, hogy ő ma a világ legidősebb futballedzője. John bácsi az utóbbi 84 évben minden egyes évben levezetett legalább egy meccset. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top