Család

Meteoritból készíttetett gyűrűvel kérte meg barátnője kezét

Ez lenne minden idők legegyedibb eljegyzési gyűrűje?

Alighanem a világ legkülönlegesebb eljegyzési gyűrűjével lepték meg a michigani Ashley Moritz-t: párja egy meteoritkővel (is) díszített gyűrűvel kérte meg a kezét.

Christopher Reeves és párja – most már felesége – együtt találták meg azt a meteorkövet, amit végül a gyűrűhöz is felhasználtak. Történt ugyanis, hogy január 16-án Michigan felett égett szét egy meteor a légkörben, több kisebb darabja pedig többek között az ő városukban ért földet.

Reeves és Moritz kincskereső útra indultak, és csodák csodájára tényleg találtak egy darabkát. A kő hitelességét szakemberek igazolták: becslések szerint egy 5 milliárd éves meteorból származhat az 50 grammos, aprócska kavics. 

Miután fény derült a felfedezésükre, Reeves-ék megpróbálták eladni a követ egy aukciós házon keresztül, 12 ezer dolláros (3,5 millió forintos) irányáron. Sajnos nem akadt vevő, így a kő visszakerült hozzájuk. Ekkor támadt az az ötlete Reeves-nek, hogy felhasználja az eljegyzési gyűrűhöz. 

Ashley egyedülálló nő, ezért csak egy egyedülálló gyűrűvel kérhettem meg a kezét

– mondta a férj a Daily Mailnek.

A lánykérés után a menyasszony javasolta, hogy a férj gyűrűjéhez is használjanak fel egy darabot a meteoritból – így két hónappal később összeillő gyűrűkkel fogadhattak örök hűséget egymásnak.

A fotókért kattints az alábbi képre:

Couple create rings with fragments of five-billion-year-old METEORITE

Christopher Rogers and Ashley Moritz found the 50g space rock in Michigan It was from a meteor that landed in their town earlier this year in January They had the rock authenticated and put it up for auction for $12,000 (£9,538) When it failed to sell they decided to get it made into their wedding rings A retired US Navy Seal who discovered a five-billion-year-old piece of meteorite decided to put it to good use - by popping the question with a ring encrusted with the space rock.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top