Család

Idén már fizetni kell, hogy láthasd a Mikulást

A világ egyik legnépszerűbb áruházában nem lehet csak úgy odaülni a Mikulás bácsi térdére.

Komoly sápot kell fizetnie annak, aki találkozna a Harrods Mikulásával. A világhírű londoni áruházban eddig ingyen lehetett találkozni a Télapóval – pontosabban a Télapónak öltözött, jól fizetett színésszel –, ennek a szép szokásnak azonban vége. 

Az idei évtől az állhat be a Mikulás-sorba, aki igazolhatóan elköltött 2000 fontot (körülbelül 770 ezer forintot) az áruházban, sőt a 20 fontos belépőt is kifizette. A Metrónak nyilatkozó, háromgyerekes apuka ahhoz hasonlította a változást, mintha a Grincsnek sikerülne ellopnia a karácsonyt.

Tapló télapó (fotó: Moviestore/Shutterstock)

A Harrods részéről azt nyilatkozták, nyomasztó a tömegnyomor a Mikulás-sorban minden évben, ennek szeretnének véget vetni. „Azt szeretnénk, hogy a Mikulás barlangjában tett látogatás annyira varázslatos legyen, amennyire csak lehet” – mondta egy marketinges. Mivel nekik is van szívük, ezért naponta 10 Mikulás-jegyet azért kisorsolnak a gyerekeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top