Család

Csoda történt, amikor az anyuka megtiltotta a kütyüzést a gyerekeinek

Nem számított ekkora változásra.

Egy kaliforniai édesanya nem tudta, miért szemtelenkednek és nyűgösködnek egy ideje a gyerekei esténként. Molly DeFrank azt gondolta, túl sok cukrot ettek, vagy keveset alszanak, attól ingerültek.

(Fotó: Facebook)

Később rájött, hogy a hiszti akkor indul be, amikor rájuk szól, hogy tegyék már el az elektronikus kütyüiket.

Az anyánál akkor telt be a pohár, amikor egyik nap, ahogy hazaért, fia azzal fogadta, hogy „játszhatok a telódon?”. Se köszönés, se semmi.

Férjével elhatározásra jutottak, 30 napig megtiltották a telefonok és egyéb digitális eszközök használatát a gyerekeknek.

Természetesen óriási hiszti kerekedett a dologból, de a nő szerint végül alkalmazkodtak, és a harminc napból már kilenc hónap lett. Molly szerint a gyerekek (akik 4 és 10 éves kor között vannak) azóta többet játszanak, legóznak, társasoznak és olvasnak, és ami a legfontosabb, szinte egyáltalán nem veszekednek.

Kiderült, hogy Molly egyik lánya igazi könyvmoly, és egyik fia is szeret olvasni, főként szépirodalmat.

Természetesen teljesen nem vonták meg a gyerekeket az internettől. Vasárnaponként kapnak pár órát, amikor netezhetnek. Az anya nem a technológia ellen van, csak szeretné, ha a technológia lenne értük és nem fordítva.

(via)

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top