Család

Mutatjuk, mikor lesz munkaszüneti nap 2020-ban

Melyik szombaton kell dolgozni, iskolába menni?

Jövőre az ideinél jóval kevesebb szombati munkanapra és munkaszüneti napra kell figyelni, ugyanakkor három négynapos hétvégének is örülhetnek a munkába és az iskolába járók. Az Eduline gyűjtése szerint 2020-ban két szombati munkanap lesz, ebből az első nem érinti a diákokat.

Augusztus 21. pénteket augusztus 29-én kell majd ledolgozni, a munkába járók így augusztus 20-tól 23-ig négynapos hétvégének örülhetnek. A második szombati munkanap december 12-én lesz, december 24. helyett kell dolgozni, illetve iskolába menni. A karácsonyi szünet így szintén négynapos lesz.

Fotó: iStockphoto

2020-ban még egy hosszú hétvégének örülhetünk, méghozzá húsvétkor: április 10. és 13. is ünnepnap, vagyis munkaszüneti nap lesz, így négy egybefüggő napot lehet pihenni.

Jövőre azzal is számolhatunk, hogy karácsonykor rekordhosszú, hatnapos lesz a pihenés (december 24-től 29-ig), ezért decemberben még két szombatot kell ledolgozni 7-én és 14-én.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top