Család

Börtönben ülő párjától akar teherbe esni egy magyar nő

A jogszabályok ezt nem teszik lehetővé, az asszony akár perelni is hajlandó, hogy anya lehessen.

A magyar büntetés-végrehajtás történetében példa nélkül álló esetről értesült a Bors. Egy asszony perelni is hajlandó azért, hogy elítélt párjával intim órákat tölthessen el a börtönben, mert anya szeretne lenni.

Az 52 éves férfit 10 évre ítélték nem életellenes, de erőszak bűncselekményért. A nő kitartana a párja mellett, de mire a férfi szabadul, ők már nem tudnának gyereket vállalni.

A nő most azért harcol, hogy – Magyarországon először – gyerekük megfoganhasson a börtönben. Jelenleg havonta egyszer találkozhatnak, de a fizikai érintkezés teljesen ki van zárva. Viszont egyikőjüknek sincs gyereke, ezért nagyon szeretnének egyet.

Az asszony ügyvédje első körben egy kérelmet írt, de minden jogi lehetőséget szeretnének kihasználni, hogy megvalósuljon a vágyuk. Akár egy per elindítását is fontolóra veszik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte, hogy fogvatartottak és hozzátartozóik intim együttlétére nem adnak lehetőséget a jogszabályok.

A pár legfeljebb a büntetés félbeszakítását kérvényezhetné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top