Család

Gyerekekkel a hétköznapok is mókásabbak

A gyerekek csodálatosak, és bár néha a szülők a hajukat tépik miattuk, olyan is előfordul, amikor hiába a károkozás, hiába a balhé, egyszerűen képtelenség rájuk haragudni, már csak azért is, mert éppen a könnyeinket törölgetjük a röhögéstől.

Íme néhány csodálatos gyerekszáj-történet a Zacc blog jóvoltából, amely bizonyítja, hogy a gyerekekkel a legszürkébb hétköznapok is valóságos csodákká válthatnak. Még akkor is, ha ez bosszúsággal is jár. 

Az első történet egy üzlet bejárata előtt játszóidk: „Még 35 éves koromban történt az eset. Éppen kint vártam valakire egy bolt bejáratánál, amikor egy anyukát láttam közeledni a kisfiával, a gyerek nem lehetett több kétévesnél. Ahogy megpillantott a kiskölyök, elkezdett hozzám futni, hogy Apa! Apa! Mire az anyja rögtön leállította: Ő nem az apukád. Majd hozzátette: Ne hozd a frászt a bácsira!

GIF

Egy apuka, aki valóban a családjában élő gyerek édesapja, észrevette, hogy mintha felszívódott volna az összes vécépapír, és meg akarta tudni, mi történt, ezért nyomozni kezdett: „Kiderült, az én édes kislányom azzal szórakozott, hogy letekert egy jó nagy adag papírt, az egyik felét beletetette a vécécsészében lévő vízbe, a másikat meg a padlón hagyta, majd lehúzta a vécét – mire a nedvesség végigfutott a papíron, és teljesen eláztatta. Meg is kapta a büntijét érte… Ha lefeküdt, ezt én is kipróbálom. Jó móka lehet.”

Tudnál rá őszintén haragudni? (Fotó: iStockphoto)

Mindig jó tudni, hogy a gyerekeink – vagy az ismerőseink gyerekei – alapvetően szeretnek bennünket: „A barátomnak van egy ötéves kisfia. Egyik nap éppen nála teáztunk, amikor berohant a szobába a fiú, kezében egy játék pisztollyal, és elkezdett ránk lövöldözni. Belementünk a játékba és elterültünk a földön – mire a gyerek megszólalt: »Keljetek fel, ez csak egy játékpisztoly. Ha igazi lenne, a térdetekre céloztam volna.« A barátom teljesen kiakadt.”

GIF
A reklámok a gyerekekre is hatnak, igaz, nem feltétlenül úgy, ahogy azt a felnőttek gondolják. Az erről szóló tanulságos, rövid történetből egyből világossá válik, mire gondolunk: 

Gyerek: Anyaaa, tampont kérek a szülinapomra!
Anya: Tudod te egyáltalán, hogy az mire való?
Gyerek: Igeen! A tévében mondták, hogy tamponnal simán tudsz strandolni, lovagolni, sétálni a városban – anélkül, hogy bárki észrevenné!

GIF
A többi csodás gyerekszáj-sztoriért kattints a Zacc-blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top