Család

Hisztiztek a gyerekek a családi kirándulás miatt: elvitték helyettük a modemet

Alaposan dokumentált fotósorozat is készült arról, hogy a modem milyen jól érezte magát a kiránduláson a természetben a gyerekek helyett.

Azt eddig is tudtuk, hogy nem könnyű szülőnek lenni a 21. században. Ahogy egyre több kütyü hódítja meg az otthonunkat, annál nehezebb a gyerekeket kirobbantani a gép, a képernyő elől, és meggyőzni őket, hogy a zöld, a friss levegő és a természet is ugyanolyan kiváló szórakozási lehetőségeket nyújt. Ember legyen a talpán, aki meggyőzi erről a gyerekeket! Ugyanakkor van, aki beleunva a magyarázásba, kreatívabb és látványosabb megoldáshoz folyamodik.

Mint például az ausztrál anyuka, Cassie Langan és férje, akik úgy döntöttek, hogy a folyton hisztiző gyerekeik helyett inkább az otthoni internetkapcsolatot biztosító modemet viszik magukkal kirándulni. A tréfás kedvű, ugyanakkor radikális példát statuáló szülők Amélie csodálatos élete jelleggel a modem kalandjairól egy rendhagyó fotós útinaplót is készítettek. 

Cassie még annyi kulisszatitkot elárult a Bored Pandának, hogy náluk a közös hétvégi kirándulás a gyerekekkel azért is neuralgikus pont az életükben, mert hétvégente viszonylag ritkán tud összejönni a család. Kamionsofőrként dolgozó férje gyakran szombaton és vasárnap is úton van, ahogy ő is szokott hétvégente dolgozni, túlórázni.

„A 17 éves kamaszlányunk élből visszautasította, hogy velünk jöjjön, a 10 éves fiunk hisztijét pedig hallgathattuk, hogy is képzeljük, hogy arra kényszerítjük, hogy kirándulni jöjjön velünk” – mesélte a gyerekeit megleckéztető anyuka, aki hozzátette, egyedül a 13 éves fiuk mondott igent a családi kirándulásra. A többi gyerek pedig azzal a feltétellel maradhatott otthon, ha a szülők a kirándulásra magukkal viszik a modemet.

„Ezek után csoda történt. Mire hazaértünk, a 17 éves lányunk kitakarította a szobáját, napközben pedig játszott az öccsével” – tette hozzá Cassie, aki azt is elárulta, a család ma már jókat nevet azon, hirtelen milyen népszerűek lettek, a neten milyen sokan megosztották a történetüket.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top