Család

Kiderült: kevesebb az abortusz a pápalátogatás után

Viszont a rendhagyó „fogamzásgátlás” kihat a gyerekszülések számára is.

A Brighton Egyetem újabb tanulmánya, mely az abortuszok száma, a születések száma, és a pápalátogatás közötti összefüggéseket próbálja értelmezni, arra a következtetésre jutott, hogy  az abortuszok száma drasztikusan csökkent azokon a helyeken, ahova a pápa ellátogatott. Ebből logikusan az következne, hogy a születések száma viszont emelkedett. Ez viszont nem alakult így, ugyanis ebben a mutatóban nem történt változás – írta meg az Index.

Ferenc pápa

Ferenc pápa (Fotó: Franco Origlia/Getty Images)

1979 és 2012 közötti adatokat vizsgáltak meg, ebbe 129 hivatalos látogatásnak az adatai kerültek be II. János Pál és XVI. Benedek látogatásai közül; átlagosan minden negyediken hangzott el az, hogy az egyház nem támogatja az abortuszt. A kutatók azt nézték meg, hogyan változott a születések és az abortuszok száma a látogatás utáni harmadik és tizennegyedik hónap között, írja a lap. 

Az eredményekből úgy tűnik, hogy emberek inkább visszafogták magukat, vagy jobban odafigyeltek a védekezésre az után, hogy meghallották a pápa szavait, ami átlagosan 14 hónapig volt hatékony, utána már nem lehetett kimutatni a hatását. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top