Család

Tragédia: gyerekeiről posztolt a sztársportoló, aztán velük együtt halt meg

Három gyereke és felesége iránti szeretetéről töltött fel posztokat a közösségi oldalára egy volt rögbis, aztán hatalmas tragédia történt, ráadásul sok a gyanús körülmény.

Az új-zélandi Rowan Baxter valódi sztárnak számított a rögbi világában, amíg vissza nem vonult. A sportolónak és feleségének három gyereke született, név szerint Laianah, Aaliyah és Trey – értesült a The Sun brit napilap.

Baxter az elmúlt hetekben-hónapokban több kedves fotót is feltöltött Facebook-oldalára, amelyeken a családja iránti szeretetét fejezte ki. Egyik legutóbbi, azóta már elérhetetlen posztján – a sportoló teljes Facebook-oldalát törölték – legkisebb gyerekével látható alvás közben. A kép mellé a volt sportoló annyit írt: „jó éjszakát babáim. Apa szeret titeket.”

A család a héten szenvedett tragikus autóbalesetet: a jármű egyelőre ismeretlen okból kigyulladt, a kocsiban pedig az apa és három gyereke bennégett. Baxter feleségét, Hannah Baxtert a mentők súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba, néhány órával később azonban ő is életét vesztette. 

Rowan Baxter az új-zélandi rögbi kiválósága volt (Fotó: Getty Images)

Felgyújtották a rögbisztár autóját? Ő gyilkolta meg a családját?

A baleset különös körülmények között történt, ezért a rendőrség nem zárta ki az idegenkezűség gyanúját sem. A The Sun értesülései szerint a baleset helyszínén valaki annyit hallott, hogy a lángoló autóroncs mellett fekvő Hanna Baxter felkiált: „benzint locsolt rám!”. 

Egy szemtanú viszont arról számolt be, hogy Rowan Baxtert látta, ahogy felgyújtja az autót, amelyben a gyerekei ültek. A sportoló szomszédja a Courier Mailnek nyilatkozva azt mondta, úgy látta, hogy Baxter zaklatott állapotban van és a lángoló autóból egy kést ránt elő, amellyel megpróbálja elzavarni a segítségükre sietőket. 

Az ausztrál Nine News tudósításában azt állította, hogy Baxter a késsel öngyilkosságot követett el, ezt azonban a rendőrség nem volt hajlandó megerősíteni. A hírcsatorna szerint a sportolót korábban egy benzinkúton látták, ahogy egy kannát tölt meg üzemanyaggal. 

Szintén a Courier Mail számolt be róla, hogy a szeretetteljes posztok ellenére a házaspárnak problémái voltak: a szülők állítólag már egy ideje a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos vitákat folytattak, és már külön éltek. A család egyik barátja szerint Hannah nemrég visszaköltözött a szüleihez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top