Család

Liszt Ferenc szépunokája igazi csodagyerek

Pontosabban már nem is gyerek, hiszen 16 éves, és nemrég nyerte meg a spanyol Got Talentet.

Michael Andreas Häringer Barcelonában született, de családja német származású. Szüleinek semmi köze a zenéhez, ezért is lepődtek meg a fiú kivételes muzikalitásán. 3 éves volt, amikor énekelni kezdett és szülei beíratták egy zeneiskolába, ahol aztán rabul ejtette a zongorázás. És bár a szülők eleinte csak napi öt percet engedték játszani, hamar kiderült, hogy Michael igazi csodagyerek. 8 évesen már a barcelonai konzervatórium hallgatója volt, akkor adta első önálló koncertjét, és 6 helyett 4 év alatt végezte el a zeneiskolát, ezzel ő a legfiatalabb, aki itt lezárta tanulmányait.

Liszt Ferenc egyébként egy 30 évvel fiatalabb tanítványával folytatott viszonyt annak idején, és Michael ennek a kapcsolatnak a leszármazottja. A Fókusz riportere skype-on beszélgetett a fiúval. A fiatal zongorazseni rajongva imádja híres ősét, azt mondja, az ő darabjait sokkal gyorsabban megtanulja, és örül, hogy tovább tudja vinni Liszt Ferenc örökségét.

Michael Andreas Häringer nevét jó lesz megjegyezni (Fotó: Facebook/MichaelAndreasMusic)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top