Család

Zseniális fotópárral mutatta meg az anyuka, hogy néz ki munka előtt és után

A kétgyerekes anyuka biztos benne, hogy az érzéseivel nincs egyedül.

Deanna Falzone híradós; évek óta ő vezeti a nyugat-michigani Fox17 csatorna reggeli híradóját, ami azt is jelenti, hogy kvázi munkaköri kötelessége, hogy minden reggel „képernyőképes” legyen. Csakhogy, mint kiderült, a fiatal anyuka számára ez a feladat minden, csak nem magától értetődő. Különösen azóta, hogy megszülettek a gyerekei. „Két kisfiam van: egy négyéves és egy hét hónapos. Hajnalban kelek, hogy ellássam őket és utána időben elinduljak dolgozni, de sokszor így sincs elég időm” – árulta el Deanna a Bored Pandának.

„Mielőtt megszülettek a gyerekek, sokkal könnyebben ment a korai kelés is” – vallja be a képernyős, majd hozzáteszi, mielőtt anya lett, minden további nélkül megtehette, hogy munka után ledőlt néhány órára aludni. „Azzal, hogy napközben is pihentem kicsit, sokkal jobban bírtam az estéket; a férjemmel el tudtunk menni vacsorázni, vagy a barátokkal szórakozni. Ezzel szemben most minden napom hajnali 3-kor indul, és este 10-nél előbb sosem jutok ágyba.”

A híradós nem tagadja, nehezen találja az egyensúlyt munka és anyaság között. „Őszinte leszek: nem hiszem, hogy valaha is megtalálom majd. Amikor dolgozom, bűntudatom van, hogy nem vagyok a gyerekeimmel, de munka közben is sokszor érzem úgy, mintha nem adnék magamból 100 százalékot.” Deanna azt mondja, vannak jobb és rosszabb napjai is: van, amikor úgy érzi, végre kézbe vette az irányítást, hogy aztán néhány nappal később megint elveszítse. „Az igazat megvallva, az esetek többségében túlélőüzemmódban csinálom végig a napokat.”

A kétgyerekes anyuka biztos benne, hogy az érzéseivel nincs egyedül. Ezért döntött úgy, hogy közösségi oldalán megosztja követőivel azt, mi történik vele a kulisszák mögött: azt, hogy hogyan változik minden reggel azzá a „képernyőképes” nővé, akit a tévénézők látnak. „Igen, igen, így nézek ki reggel munkába érkezéskor; kifordított pulcsiban, gyűrötten, napok óta fésületlen hajjal” – írta a képekhez, majd hozzátette, mióta egyszerre próbál helytállni híradósként és anyaként, szinte mindennap szorong.

„Minden egyes nap azért dolgozom, hogy egy kicsit könnyebben menjen az egyensúlyozás az életem két fontos területe között. Nem állítom, hogy megy is, de mindennap próbálkozom, és szerintem ez a lényeg” – írta a híradós, aki azért tartja fontosnak megosztani a valóságot, azt, hogy mi történik a kulisszák mögött, hogy a hozzá hasonló kisgyerekes anyukák tudják, egyáltalán nincsenek egyedül a nehézségeikkel.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top