Család

Az emberek 90 százaléka előítéletes a nőkkel szemben

És 28 százaékuk szerint rendben van, ha egy férfi megveri a feleségét. Szomorú tények derültek ki az ENSZ friss kutatásából.

Világszerte az emberek mintegy 90 százaléka, nemtől függetlenül, előítéletes a nőkkel szemben – derült ki az ENSZ kutatásából, mely a közelgő nemzetközi nőnap alkalmából jelent meg.

Az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja 75 országot vizsgált meg, melyek a világ népességének 80 százalékát képviselik. A leggyakrabban említett előítéletek között szerepelt, hogy a férfiak jobb politikusok és  vezetők, mint nők; hogy egyetemre járni fontosabb a férfiak, mint a nők számára; valamint hogy a férfiaknak elsőbbség jár a munkaerőpiacon.

előítélet lenézés

(Illusztráció: Getty Images)

A szexista elfogultságot mutató személyek aránya Pakisztánban a legnagyobb (99,81 százalék), majd Katar és Nigéria következik (egyaránt 99,73 százalékkal).

A legkevésbé szexista államok Andorra, Svédország és Hollandia.

A tanulmány a fentieken túl egy különösen megdöbbentő megállapításra jutott, nevezetesen, hogy az emberek 28 százaléka úgy gondolja, rendben van, ha egy férfi megveri a feleségét.

via

Ez is érdekelhet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top