Család

Koronavírus: 6 magyart engedtek ki a karanténból

Teneriféről és Brazíliából is jó hírek érkeztek a koronavírus kapcsán.

Világszerte hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karantént szombaton – derült ki a külügyminiszter Facebook-bejegyzéséből.

La Caleta, 2020. február 28.Védõruházatot viselõ egészségügyi személyzet segít a távozni készülõ vendégeknek a Tenerife nyugati partjánál lévõ La Caleta üdülõhely H10 Costa Adeje Palace nevû szállodájában 2020. február 28-án. MTI/AP/Joan Mateu

La Caleta, 2020. február 28.
Védőruházatot viselő egészségügyi személyzet segít a távozni készülő vendégeknek a Tenerife nyugati partjánál lévő La Caleta üdülőhely H10 Costa Adeje Palace nevű szállodájában 2020. február 28-án. MTI/AP/Joan Mateu

Két család Tenerifén került megfigyelés alá, de tesztjük negatív lett, ezért ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra. Hasonló a helyzet a csütörtökön Brazíliában vizsgált magyar nővel, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból.

Most egy Szingapúr felé tartó turistahajó utasaira figyel a konzuli szolgálat – a hajó utaslistáján négy magyar állampolgárral – nem kapott kikötési engedélyt sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál a koronavírus gyanúja miatt. A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségtől – írta a külügyminiszter.

Több cikk a koronavírusról:

A járvány végéig nem is lesz oltás?
Helyeket szabadítanak fel a László kórházban
Brutálisan bezuhanhat a turizmus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top