Család

Koronavírus: tömegesen menekülnek az olaszok

Menekülnek az emberek a koronavírus elől északról Dél-Olaszországba. A déli tartományok vissza akarják fordítani őket.

A dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke azonnali megállásra szólította fel azokat, akik az északi tartományokban elrendelt szigorú óvintézkedések bejelentését követően elindultak Olaszország déli térségeibe. Az északon elrendelt mozgáskorlátozás ellenőrizhetetlen helyzetet teremtett az egész országban.

Michele Emiliano, az olasz csizma sarkában található Puglia tartomány elnöke arra kérte az Észak-Olaszországban élő vagy dolgozó „déli honfitársait”, hogy ne induljanak el dél felé. „Ha elindultatok, álljatok meg, és térjetek vissza északra – szólította fel őket –, szálljatok le az első vasútállomáson, ne szálljatok repülőre Bari és Brindisi felé, forduljatok meg az autókkal, és azonnal szálljatok le a buszokról, ne hozzátok Pugliába a lombardiai, venetói és emiliai járványt, menekülve a kormányrendelkezések elől!

A felhíváshoz többek közt a dél-olaszországi Campania, Basilicata, Szicília és Szardínia kormányzója is csatlakozott az északi városokban tanuló, dolgozó déliek „hazazarándoklásának” megállítására. Bejelentették, hogy az északi „vörös zónákból” délre érkezőknek két hétig karanténban kell maradniuk. 

(MTI)

Friss koronavírusos hírek az nlc.-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top