Család

Szívbeteg kisfiú főz a többieknek a kórházban

Szívátültetésre vár, de addig is besegít a szakácsnak.

A 14 éves Hunter Henry szívátültetésre vár a houstoni gyerekkórházban. A fiúnak már volt egy szívműtétje korábban is, a szíve egyik oldala rendellenesen működik, ezért tavaly január óta vár a transzplantációra.

Addig is elfoglalja magát: kisgyerekkora óta imád főzni, a Texas Children’s Hospitalben pedig felajánlotta a segítségét a kórház szakácsának. A szakács az után adta meg a lehetőséget Hunternek, hogy megkóstolta az általa készített, helyi rizses húst, a gumbót, és úgy találta, hogy ilyen jót még életében nem evett ebből a fogásból. Azóta a fiú saját receptjei alapján, fűszerkeverékeivel és különböző gyógynövényeivel kímélő ételeket készít beteg sorstársainak.

Hunter Henry szakács

Hunter Henry (forrás: abc13.com)

A kórháznak saját tévéadása is van, ott is Hunter Henry a legnagyobb sztár. Elhatározta, hogy ha sikerül a transzplantációs műtét, szakácskönyvet fog kiadni, távlati tervei között pedig egy saját étterem megnyitása is szerepel.

Még több szakács

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top