Család

Ha otthon maradnak az idősek, a gödi önkormányzat gondoskodik ellátásukról

A 70 évnél idősebbekre vonatkozik az eljárás, ha önként vállalják, hogy a lakásukban maradnak.

Veszélyhelyzeti tájékoztatót tartott Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere, mivel a kormány rendeleti úton több új szabályozást vezetett be. A Facebook-oldalára felkerült videójában a városvezető bejelentette, a 70 évnél idősebb lakosok nyilatkozhatnak az alapszolgáltatási központnál arról, hogy önként vállalják: állandóan a lakásukban maradva csökkentik kitettségüket a vírusfertőzésnek. Ha így tesznek, az önkormányzat megszervezi a halaszthatatlan ellátásukat, a gyógyszertári és heti bevásárlásukat, az ételkiszállítást – írta meg a hvg.hu.

A 70 évnél idősebbekre vonatkozik az eljárás, ha önként vállalják, hogy a lakásukban maradnak. Illusztráció: Quaid Lagan on Unsplash

A 70 évnél idősebbekre vonatkozik az eljárás, ha önként vállalják, hogy a lakásukban maradnak (Illusztráció: Quaid Lagan on Unsplash)

A rászorulók – magyarázta Balogh – szociális étkeztetésben is részesülhetnek. Ennek is az a feltétele, hogy vállalják az önkéntes házi karantént, és erről nyilatkoznak is.

A polgármester nyomatékosan kérte a szolgáltató üzleteket – amelyek nyitva tartását egyelőre nem korlátozta a kormány –, hogy egyelőre ne fogadjanak vendégeket. „A napokban vélhetően rájuk vonatkozó rendelet is készül majd” – jegyezte meg.

Balogh bejelentette azt is, hogy szerdán elrendelte valamennyi közterületi játszótér lezárását, és a termelői piacot is bezáratta.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top