nlc.hu
Család
112 éves lett a világ legidősebb férfija, a koronavírus miatt egyedül ünnepel

112 éves lett a világ legidősebb férfija, a koronavírus miatt egyedül ünnepel

Bob Weighton, a világ legidősebb férfija vasárnap ünnepli a 112. születésnapját. A koronavírus-járvány miatt barátai és családja nélkül tölti a nagy napot.

A huszonötszörös brit dédnagypapa születésnapja alkalmából általában nagy ünnepséget szoktak tartani, melyen a polgármester is részt vesz, és diákok énekelnek. Bob Weighton, a világ legidősebb férfija azonban idén kénytelen lesz életében először egyedül ünnepelni, mert idős kora miatt neki sem ajánlatos emberek közé mennie a koronavírus-járvány idején.

112 éves lett Bob Weighton, a világ legidősebb férfija (Fotó: Profimedia)

Bob nem először él át világjárványt. Tízéves volt 1918-ban, amikor körülbelül 500 millióan kapták el és becslések szerint nagyjából 50 millióan haltak bele a spanyolnáthába. Az idős férfi elmondása szerint nem sok mindenre emlékszik abból az időszakból, a betegségről ő is csak később, a könyvekben olvasott. Megjegyezte, hogy fél a koronavírustól, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ne fertőződjön meg, különös figyelmet fordít a tisztaságra és többször mos kezet.

Bob egyik unokája, Magnus ugyanakkor nem attól fél, hogy nagypapája elkapja a betegséget, hanem hogy unatkozni fog egyedül, tekintve, hogy nagyon aktív ember még 112 évesen is. Születésnapjára kapott egy táblagépet, hogy tartani tudja a kapcsolatot a rokonaival.

Bob élete során volt angoltanár, de a legtovább tengerészeti mérnököket oktatott. Idén lett a világ idősebb férfija, miután a régi rekorder, a japán Vatanabe Csitecu februárban, 112 éves korában elhunyt.

(via)

A születésnaposok a koronavírus-járvány alatt is ünnepelnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top