Család

Jakab Ferenc szerint ellaposítottuk a járványgörbét

Jakab Ferenc, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője szerint a megtett intézkedések és a lakosság fegyelmezett viselkedése lassítja a járvány terjedését.
koronavírus

„A számok nem növekednek olyan intenzíven, tehát valószínűleg a megtett intézkedések és a lakosság fegyelmezett viselkedése nagyban lassítja most a járvány terjedését – nyilatkozta prof. dr.  Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője a PTE PTE UivTV-nek.

A szakember szerint úgy tűnik, a járványgörbét ellaposítottuk, ami azért jó hír, mert a a járvány lassítása és az esetszámok alacsonyan tartása megakadályozza az egészségügyi ellátórendszer túlterhelését.

A docens elmondta azt is, hogy aki átesik a koronavírus-fertőzésen, az minimum 1-3 évre szóló védettséget szerez, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a vírus a jövőben ciklikusan visszatér majd.

A gyógyszerek tesztelése jelenleg még laboratóriumi fázisban van, ám vannak már biztató eredmények.

via

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top