Aktuális

Koronavírus: reménykeltőek a friss olaszországi adatok

Olaszországban a koronavírussal újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma a gócpontnak számító Lombardiában fokozatosan csökken, de országosan továbbra is megközelíti a négyezret.

Az elmúlt 24 órában több mint hétszázzal emelkedett a járványban elhunytak száma, amely így 10 779-re nőtt. Egy nap alatt 756-an haltak meg, kevesebben, mint szombaton (889) és pénteken (969). Az adatok reménykeltőek, de a halottak száma továbbra is magas. A világban a Covid-19-ben elhunyt több mint 30 ezer halott egyharmada Olaszországban vesztette életét.

Koronavírussal fertőzött beteget ápolnak a milánói Vizzolo Predabissi kórház intenzív osztályán - Fotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Canali

Koronavírussal fertőzött beteget ápolnak a milánói Vizzolo Predabissi kórház intenzív osztályán (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Canali)

A diagnosztizált fertőzöttek száma 3851-gyel emelkedett az egy nappal korábbi 3651-hez és az ezt megelőző 4401-hez képest. Az azonosított fertőzöttek száma 73 880: 58 százalékuk házi karanténban van, majdnem négyezren intenzív osztályon. A gyógyultak száma túllépte a 13 ezret.

A járványgörbe lefele ível a gócpont Lombardiában, ahol 416 beteg vesztette életét az elmúlt egy nap alatt a szombati 542 és a pénteki 541 után. A diagnosztizált fertőzöttek száma 1592-vel emelkedett a 24 órával korábbi 2217 és a 48 órája mért 2409-cel szemben. Az utóbbi több mint egy hónap alatt a halottak száma elérte a 6360-t, az azonosított betegeké pedig meghaladta a 41 ezret.

Az olasz kormány április 3-ig jelenti be az országos óvintézkedések határidejének megújítását: előrejelzések szerint legalább újabb 15 nappal meghosszabbítják. A korlátozások feloldását a hatóságok korainak nevezték, hangsúlyozva, hogy ezeket fokozatosan, akár tartományról tartományra oldhatják csak fel. Az olaszokat figyelmeztették, hogy lakóhelyüket, városukat a húsvéti ünnepek alatt sem hagyhatják el.

(MTI)

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top