Család

5000 kilométerre menekült a pár a koronavírus elől, a helyiek kiutálták őket

Az északi sarkkör után 80 kilométerre iszkoltak el a járvány elől, de Old Crow lakói nem fogadták őket tárt karokkal.

Old Crow egy alig 250 lelket számláló település Kanada Yukon tartományában, annyira északon, hogy más járművel nem megközelíthető, csak és kizárólag repülőgéppel. Múlt hét végén két québec-i tűnt fel a településen, akik 5000 kilométert utaztak, hogy eljussanak oda.

„Elég gondunk van azzal, ahogy a járvány megváltoztatja a mindennapi életünket, erre ez a pár csak úgy leszáll nálunk a repülővel, mint két rajzfilmkarakter”

– mesélte a régiófőnök Dana Tizya-Tramm a hírt lehozó Vice-nak.

Repülőgép Kanadában (Getty Images - A kép illusztráció)

Repülőgép Kanadában (Getty Images – A kép illusztráció)

Mint a többi világtól elzárt, orvos nélküli közösség, Old Crow is arra kérte az embereket, hogy ne utazzanak oda, mert ezzel megakadályozhatják, hogy náluk is terjedni kezdjen az új típusú koronavírus. Ha bárki ennek ellenére mégis megérkezik, annak rögtön 14 napos karanténba kellene vonulnia, amit ez a pár nem tett meg. Úgy gondolták, új életet kezdenek a világvégi településen, de a számításuk nem jött be: szállást ugyan kaptak, de vasárnap az egészségüket féltő helyiek már felültették őket a visszafelé tartó gépre, a szobájukat pedig fertőtlenítették.

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top