Család

A politikus első élő bejelentkezésébe trollkodott bele a kislánya

A frissen kinevezett brit árnyékkancellár, Anneliese Dodds interjúja mosolyra fakasztva mutatja be, milyen home office-ban édesanyának lenni.

Képzeld el, micsoda izgalom jár át, mikor új beosztásod első napján élőben kell bejelentkezned a híradóban! Igyekszel a mondandódra koncentrálni, s reméled, semmi nem fog megzavarni abban, hogy emlékezetes élményt nyújts. Valószínűleg Anneliese Dodds számára is felejthetetlen nap lesz a mai, amikor a Sky News meginterjúvolta, de nem a beszéde miatt.

Annaliese Dodds a brit árnyékkormány tagja. És anya (fotó: www.anneliesedodds.org.uk)

Annaliese Dodds a brit árnyékkormány tagja. És anya (Fotó: www.anneliesedodds.org.uk)

Nyilatkozata kellős közepén ugyanis a háttérben kislánya, Isabella kinyitotta az ajtót és bazsalyogva végigtrappolt a szobán. A 42 éves nő éppen Kay Burley riporter kérdéseire válaszolt élő adásban oxfordi otthonából, amikor a vidám pillanat megtörtént – írja a The Sun. Az édesanya egy ideig tartotta magát, de végül nem bírta ki nevetés nélkül az incidenst.

A kétgyermekes Anneliese-t április 5-én nevezték ki új posztjára, az árnyékkabinet pénzügyminiszteri kancellárjának, s ma reggel adta az első interjúját a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásairól. Az Aberdeenből származó politikus éppen arról beszélt, mikor gyermeke belépett, hogy: „A lehető legjobb helyzetre kell törekednünk a koronavírus problémájának megoldásakor, és biztosítanunk kell minden olyan gazdasági támogatást a vállalkozások és magánszemélyek számára, amelyre szükségük lehet.”

A Hivatalos Ellenzéki Árnyékkabinet olyan ellenzéki háttérpolitikusokból álló csoport, akik a hivatalban lévő kormány minisztériumszerkezetét követve alternatív testületet alkotnak. A westminsteri típusú demokráciákban, így az Egyesült Királyságban is az a kabinet feladata, hogy alternatív javaslatokat dolgozzon ki a kormánypárti felvetésekre. (Forrás: Wikipédia)

A videón a riporter viccesen meg is jegyzi: „Úgy tűnik, valaki ide akart jönni és köszönni, miközben vonalban voltál. Már láttunk ilyet korábban, ugye? Bármikor szívesen látjuk őt a műsorban” – utalva itt arra, hogy nem ez az első eset, amikor gyerekek okoznak vidám pillanatokat élő adásban.

Ez az interjú ugyanis kísértetiesen hasonlított arra a 2017-es BBC interjúra, amikor Robert Kelly professzort megzavarták gyermekei otthoni nyilatkozata alatt. A Dél-Korea-szakértő éppen élő adásban beszélt, amikor a lánya, Marion és a kilenc hónapos fia, James szó szerint berobogtak a képbe.

A megmosolyogtató pillanatokat csak fokozta, hogy miközben a kicsik boldog mosollyal arcukon próbáltak közelebb férkőzni az apjukhoz, ő igyekezett koncentrálni és eltolni őket magától, majd egy űrsiklót is megszégyenítő sebességgel berepült a szobába az édesanya, teljes pánikkal az arcán, hogy kivonszolja az ezt rossz néven vevő gyermekeket a képből.

A videó világhírű lett, az egész família milliók kedvence lett, sőt, a napokban a koreai járványhelyzetről is nyilatkozott – családjával közösen. Ez legalább annyira mulatságos helyzetet eredményezett, mint a korábbi videó, mert a gyerekek itt sem tudtak nyugodtan ülni a felvétel alatt.

Hogy mennyire nem egyszerű nemcsak home office-ban, hanem édesanyaként megállni a helyünket a munkában, azt a Jono and Ben műsorban be is mutatták, a BBC-s videó paródiájaként. A vicces felvételen az édesanyának nem érkezik segítség, meg kell etetnie az interjú közben kislányát, emellett kisbabáját nyugtatgatja, grillcsirkét süt, vasal, WC-t tisztít, bombát semlegesít, majd szerepéből egy pillanatra sem kiesve elindul férje eltűnt pár zokniját keresni.

A The Sun szerint Anneliese Dodds politikus az interjúja végén egyébként mosolyogva kért elnézést kislánya fergeteges tévés bemutatkozásáért, azt mondta: „Azt hittem, hogy tovább fog aludni, sajnálom… ez annyira kínos. Szerencsére azóta már a szék alatt bujkál.

Szerző:  Balogh Mariann, CMA

Kapcsolódó cikkek az előzést megzavarókról:

Imádja a net a félmeztelen apát, aki besétált riporter lánya videójába

A home office átkai: hatalmasat égett a nő, aki videokonferencia közben vécézett

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top