nlc.hu
Család
5 húsvéti dekoráció, amit imádni fognak a gyerekek

5 húsvéti dekoráció, amit imádni fognak a gyerekek

A húsvétban az a legjobb, hogy lehet közösen alkotni a gyerekekkel.

Nincs több időnk (sőt!) a home office-tól, de azért a húsvétra készülődést még a jelen körülmények között is érdemes megtartani, legalábbis ahol gyerek van, ott mindenképp gondolni kell arra, hogy számára ez egy olyan ünnep, amit mindenféle járványtól függetlenül is szeret és vár. Igazi DIY-ünnepet varázsolhatunk neki a következő egyszerű ötletekkel – már csak azért is, mert most inkább ne menjünk a boltba készen kapható húsvétért.

1. Húsvéti lufik

A legtöbb kisgyerekes háztartásban vannak a fiók mélyén lufik, amiket most elő lehet venni, felfújni és kifesteni, mint húsvéti tojásokat. Utána pedig fellógathatók a lakás különböző pontjain, és máris kész a legegyszerűbb dekoráció, amit a gyerekek festettek (és szülők fújtak, de az most mellékes). Egyszerű tempera vagy filctoll elég hozzá, arra kell csupán vigyázni, hogy festés közben ki ne durranjanak.

tojáslufi húsvét diy

Kép forrása: Studio DIY

Az is remek ötlet, ha a lufira kartonból nyuszifüleket ragasztunk, az orrának pedig egy másik lufit picire felfújunk és ráragasztjuk, így a lufitojások mellé lufinyuszikat is kapunk.

lufinyuszi húsvét diy

Kép forrása: A Kailo Chic Life

2. Zokninyuszik

Ha van otthon zokni, amire már nincs szükség, akkor legyen belőle zokninyuszi. Sőt, több nyuszi különböző színekben. Az elkészítése könnyű: megtöltjük a zokni alját rizzsel, a többi részét vattával kitömjük, a fején hagyunk füleknek való részt szabadon. két helyen elkötjük gumival a zoknit, így osztjuk három részre a zoknit: az alsó rész a test, ez a legnagyobb, a második a feje, a harmadik pedig a tömőanyag nélküli rész, amiből a fülek lesznek. Bár a képen a szemek készen kapható mozgó alkatrészek, jelen esetben el akarjuk kerülni a boltokat, így inkább azt javasolnánk, hogy filccel vagy pár öltéssel varázsolj a nyuszira szemeket. Az orrát és hasát kontrasztos színű anyagból vágd ki és ragaszd rá.

3. Tojásfutó az asztalra

Végre értelmet adhatunk a tojástartók életének! Az eredeti ötlet szerint a nagy tálcás tojástartók a nyerők, de a tízdarabos tartók is tökéletesen megfelelnek erre a célra. Csak ketté kell vágni őket – én még javasolnék egy alapos festést is, hogy jó színesek legyenek –, és mehetnek az asztalra, hogy tartsák a szép, színes főtt tojásokat a húsvéti reggelihez.

4. Tojásdíszek

Az igazi élmény az, ha tojásfára akasztjuk ezeket a díszeket – ehhez már az is elég, ha pár ágat tudunk szerezni és vázába rakni. Az elkészítése nagyon egyszerű, a leírás szerint színes karton kell hozzá, de most pont elég, ha van papír és festék otthon. A tojás alakúra kivágott papírok két oldalát más mintával, más színnel díszítjük, minél változatosabb, annál jobb, majd összeragasztjuk, fonalat teszünk rá akasztónak, és már kész is van. Képes iránymutatást itt találsz.

5. Nyuszifüzér

Könyvespolcon remekül mutat a nyuszifüzér, amit a kicsik is el tudnak készíteni. Fonal és papír kell csak hozzá, meg némi emlék gyerekkorunkból, amikor még tudtuk, hogyan kell pompomot készíteni. A nyuszihoz pedig még sablont is ad a leírás (itt elérhető), hogy tényleg alig legyen dolgunk vele, csak vagdosni és ragasztani kelljen. A pompomhoz a két ujjunk köré tekerjük nagyjából huszonötször a fonalat, óvatosan levesszük, középen elkötjük, és a szálakat elvágjuk, majd ráragasztjuk a nyuszira a farkat. Nincs is ennél egyszerűbb dekoráció.

nyuszifüzér húsvét diy

Kép forrása: Clean and Scentsible

További DIY-ötletek húsvétra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top