Család

Nyílt levél a nagyszülőknek: hiányoztok, de nem akarunk együtt húsvétolni

Nincs most itt az ideje annak, hogy meglátogassuk a nagyszülőket, és nagy, családi ünnepséget rendezzünk húsvét alkalmából.

Kedves mama és papa!

Sajnáljuk, de idén nem megyünk tojást keresni a kertbe, és nem eszünk a nagymama csodálatos süteményeiből. Nem lesz a gyerekeknek rohangálás az ajándékok után, elmaradnak a nagy ölelések és a locsolkodás. Tudjuk, hogy fájdalmas a döntésünk, de mindannyiunk érdekét szolgálja. Megértem, hogy szomorúak vagytok emiatt, mi sem így akartuk, de a járvány nem válogat, nem érdekli, hogy húsvét van, pont nem foglalkozik azzal, hogy szeretnénk veletek ünnepelni, ugyanolyan veszélyes összehozni a nagy, családi, húsvéti ebédet, mintha elmennénk egy teltházas koncertre. Azért döntöttünk a távolmaradás mellett, mert szeretünk titeket és magunkat is annyira, hogy nem kockáztatjuk senki egészségét egy ünneplés miatt.

Lesz még húsvét. Lesz még sok évünk együtt. Azzal, hogy most nem találkozunk, épp azt próbáljuk elérni, hogy megmaradjunk egymásnak.

Nem tudjuk még mi sem, meddig kell messze lennünk egymástól, de abban biztosak vagyunk, hogy ez most jó a döntés, ha szeretnénk még több húsvétot, karácsonyt, szülinapot ünnepelni együtt veletek.

nagyszülők húsvét nyílt levél

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Fogalmunk sincs, hogy megfertőződtünk-e már. Néha elmegyünk a boltba, ha már nagyon muszáj, ahol aztán bármilyen fertőzöttel találkozhatunk a tudtunkon kívül. Igyekszünk minden előírást betartani, maszkot és gumikesztyűt hordunk – én varrtam a maszkot, nagyon kis béna, nem tudok olyan szépen varrni, mint a mama, de legalább van –, hogy csökkentsük a fertőzés esélyét, de így sem kockáztathatjuk meg, hogy odavisszük hozzátok a húsvét miatt a vírust. Abban reménykedünk, hogy nekünk erősebb az immunrendszerünk, talán nem kerülünk életveszélyes állapotba tőle, de ettől még nem mászkálunk felelőtlenül az utcán és nem megyünk közel más emberekhez. Ebbe a kategóriába most ti, nagyszülők is beleestek, nem ülhetünk most oda mellétek sem.

Tudnotok kell, hogy attól még, hogy nem leszünk jelen, nem ünneplünk együtt, mi nagyon szeretünk titeket. Pont ezért nem látogatunk meg a jelenlegi helyzetben. De az interneten keresztül találkozhatunk, videochaten felhívunk húsvét reggel és ha máshogy nem is, legalább online rendezhetünk közös ünnepet. A bánkódás helyett örüljünk annak, hogy ilyen korban élünk, amikor már van lehetőségünk így tartani a kapcsolatot, használjuk ki a technika előnyeit és húsvétoljunk együtt úgy, hogy nem veszélyeztetjük egymást feleslegesen.

További cikkek a nagyszülőkről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top